Premiér o predaji U. S. Steelu poslancov informovať nebude

27.11.2012 Bratislava

Bratislava 27. novembra (TASR) - Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) nebude musieť informovať poslancov NR SR o príčinách, ktoré viedli k úvahám o možnom predaji spoločnosti U. S. Steel Košice. Plénum dnes odmietlo takýto návrh Ľudovíta Kaníka (SDKÚ-DS), ktorý zároveň neúspešne žiadal, aby premiér predložil plénu o predaji správu.

Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS) neúspešne navrhol, aby Fico parlament informoval o príčinách odmietnutia dialógu so štrajkujúcimi zamestnancami školstva. Neuspel ani Martin Fronc (KDH), ktorý chcel od ministra školstva Dušana Čaploviča (Smer-SD) správu o stave v školstve v súvislosti so štrajkom. Neúspešná bola aj podpredsedníčka NR SR Erika Jurinová (OĽaNO), ktorá si chcela od ministra zahraničných vecí Miroslava Lajčáka (nominant Smeru-SD) vypočuť správu o stave ľudských práv. Neprešiel ani návrh Alojza Hlinu (nezávislý), ktorý žiadal prijať uznesenie parlamentu, ktorým by vyjadril poľutovanie nad tým, že v našej krajine je minister životného prostredia, ktorý sa vyjadruje pozitívne k ťažbe kyanidovou metódou.

So svojím návrhom však uspel Ľubomír Galko s návrhom, aby minister pôdohospodárstva Ľubomír Jahnátek (Smer-SD) predložil správu, v ktorej bude NR informovať, v akom štádiu prebral rokovania o reforme spoločnej poľnohospodárskej politiky. Juraj Miškov (SaS) presadil, aby ministerstvo dopravy podalo na januárovej schôdzi parlamentu správu o tom, aké opatrenia prijalo pre objasnenie situácie po páde diaľničného mosta.
 

Vyberte región